Безплатна онлайн алтернатива на MS Office и Photoshop


Вече не е необходимо да използвате скъпият и бавен софтуер на Microsoft Office и Аdobe Photoshop. Благодарение на Web 2.0 технологиите можете постигнете същите крайни резултати без да инсталирате никакъв софтуер - директно от уеб браузера.

Алтернативите на офис пакета MS Office имат интуитивен интерфейс, лесни са за употреба и предлагат допълнителна функционалност. Google Docs, ThinkFree и Zoho включват текстов редактор (алтернатива на Word), работа с таблици (алтернатива на Excel) презентации (алтернатива на PowerPoint) и възможност за споделяне и съвместна работа на документите.

Някои от допълнителните функции при Google Docs са интегриране с Gmail и безплатно конвертиране на doc и xls файлове в pdf.



ThinkFree предлага синхронизация на документите и сходен на MS Office интерфейс , което го прави удобен за хора свикнали да работят с тази програма.

Zoho е напълно функционален офис пакет предлагащ най-широк спектър от възможности за работа включващ online database, project management, personal organizer, web conferencing и customer relationship management.



Web 2.0 алтернативите за редактиране на изображения не могат напълно да заменят функциите на програми, като Photoshop, но са перфектно решение за малки корекции на снимки. Основните програми са:

Splashup - може би най-добрата програма, включваща filters, layers, brushes и др.


Picnik



Snipshot



ResizR








.




0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации