JOOST - или новият начин за гледане на телевизия в интернет



www.joost.com е новият проект на Николас Зенстрьом и Янус Фриис (основателите на KaZaa и Skype). Става дума за нов начин на потребление на телевизионни продукти през интернет. Целта на авторите на проекта е да запазят най-доброто от двете медии. От една страна, ще има програми, канали, реклами - все характеристики на традиционната телевизия. Плюс високото качество на картината. От друга страна, потребителите ще могат да се възползват от постиженията на интернет - търсене, чат, изпращане на съобщения в реално време (instant messaging), вградени директно в програмата.

Какво означава на практика това? Клиентът гледа телевизия на компютъра си, лесно намира това, което иска да гледа, може да има всяка програма когато иска и колкото пъти пожелае. Дотук добре и звучи донякъде познато. В същото време обаче зрителят може да обсъжда и коментира в реално време със свои приятели това, което гледа. Веднага си представям фенове на футбола, които по една или друга причина не могат да гледат някой важен мач на любимия си отбор заедно...

В момента проектът е в бета тест и можете да се включите само с покана, но авторите на Joost обещават реален старт на новата услуга скоро. Можете да сте сред първите, ако се регистрирате за нотификация по email тук.

Скрийншот на програмата:
capital.bg




0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации