Как да чатим през Gmail/Gtalk с ICQ, AIM, MSN и Yahoo!

Google представиха планове да направят възможна комуникацията с AIM/ICQ и Skype, но докато това стане официално можете да направите почти същото, благодарение на XMPP гейтуеите.

Ето инструкциите как става това, стъпка по стъпка:

1. Трябва да изтеглите и инсталирате един Jabber клиент - Psi. След като приключите с настройките можете да го деинсталирате.

2. Настройвате Psi да работи с вашия Gmail account. Много добри инструкции има тук.


3. Отивате на Service Discovery въвеждате някой Jabber server и натискате Browse (Фиг.1). След това ще видите какъв вид транспорт предлага дадения сървър.

Щракате с десен бутон на транспора, който ви трябва и ще видите ектран като на фиг. 2. Въвеждате си icq, msn, yahoo данните и натискате Register.


4. След това Psi ше се свърже с желаната от вас мрежа и ще покаже контактите ви. За да може контактите да са постоенни, те трябва да се оторизират от съответния Jabber server, т.е. за всеки контакт ще получите съобщение, което трябва да одобрите.( Фиг. 3)

5. Излезте от Psi и пуснете Gmail/Gtalk, още веднъж ще получите съобщения за оторизация, които трябва да одобрите. Сега вече имате всички ваши контакти на едно място.

Допълнително можете да добавяте контакти директно като използвате следната форма: [screenname]@[transport.dns.name].



















0




4 коментара:

Относно точка 3, когато избера някой от сърварите (http://www.jabber.org/im-services) и натисна browse ми дава следната грешка: "you must be connected to the server in order to do this".
Нямах проблеми с google talk, но с icq не мога да се разбера.

ganuk каза...
април 17, 2008 8:39 пр.об.  
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
април 17, 2008 8:59 пр.об.  
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
април 17, 2008 9:00 пр.об.  

Jabber отново работи безпроблемно с Gtalk.

Анонимен каза...
април 23, 2008 8:03 пр.об.  

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации