8 съвета за усилване на сигнала от WiFi рутер



"Limited Network Connection" е добре познат проблем на всички, които не са настроили оптимално Wireless рутера.

Независимо какъв е проблемът има някои доказани начини за увеличаване на слаб WiFi сигнал.

Ето 8 съвета как да увеличите сигнала от безжичен маршрутизатор:

1. Позициониране

Освен ако не живеете в пещера и някак по чудо има интернет свързаност, може би разбирате, че ако вашият безжичен рутер е в ъгъла на кухнята под купчина стари вестници, а компютърът е разположена на втория етаж на насрещната страна на дома следва да поставите рутера в отворено помещение (за предпочитане в центъра на дома или офиса), където сигналът не се нарушавана от плътни предмети като тухлени стени.

Други елементи, които могат да оказват влияние върху силата на сигнала включват микровълнови фурни, безжични телефони, гаражни врати и дори бебе мониторите. Следователно, колкото по-малко предмети има при предаването на сигнала, толкова по-лесно е информацията да достигне на вашия компютър.

2. Промяна на WiFi канала

WiFi рутерите предават сигнали на радио честота 2,4 GHz. Много други битови уреди могат да работят върху или около същата честота. И така във времето каналите стават "претъпкани" с много повече трафик, което забавя безжичната връзка. Рутерите имат предварително определен набор от 11 канала и по подразбиране много от тях работят на канал 6. Как да сменим канала?

NetStumbler е популярна програма за wireless networking, която, предлага опция за да смяна на WiFi канала. Това става от тук:

ns1

Което води до:

netstumb2

Обърнете внимание, че смяната на вашия безжичен канал не може по никакъв начин да увеличи скоростта, а просто ще поправи вашата мрежова връзка, ако тя прекъсва или се губи.

3. Актуализация на софтуера и драйверите

Редовното обновяване се препоръчва не само за добавяне на нови функции, но и за премахване на бъгове и увеличаване на производителността.

За лесен автоматичен ъпдейт на всички драйвери можете да използвате RadarSync.

4. Закупуване на оборудване от една и същата фирма

Съвместимостта може да бъде голям проблем, особено за двупосочното предаване на данни. Желателно е да разполагате с рутер и адаптер закупен от една и съща фирма. Освен това някои компании предлагат вградени инструменти, които подобряват скоростта и силата на сигнала ако цялото оборудване е от една и съща марка.

5. Замяна на антената

Повечето рутери идват оборудвани с омни-дирекционна антена. Това означава, че антената прикрепена към рутера излъчва сигнал с еднаква сила в рамките на определени кръгов радиус. Това е страхотно, ако рутерът е разположен в центъра на хъб, но може да се окаже изключително неудобно ако е разположен в някои от ъглите. Тъй като сигналът се предава в радиус, ако го сложите в един от ъглите много от изпращания сигнал се губи в стената или навън.

Ето защо можете да замените вашата антена с HGA (High-gain Antenna).Тя предава целия сигнал в една определена посока. Също така проверете дали рутера ви има изход за външна антена.

6. Замяна на безжичния адаптер

Тъй като става въпрос за двупосочен пренос на данни може би проблемът не е в рутера, а в адаптера на вашия компютър, ако не може да изпраща сигнали обратно към рутера.

Помислете за превключване към USB адаптер с външна антена, като този изобразени по-долу.

externaladap

Това обикновено се прилагат само за десктоп компютри. Ако сте закупили лаптоп, който е с вграден адаптер най-вероятно няма да имате проблеми, тъй като те са с високо качество.

7. Добавяне на допълнителна безжична точка за достъп (WAP) или повторител

Ако нищо друго не помага може да се наложи да закупите повторител или допълнителна безжична точка за достъп.

Ето как да настроите WAP връзката:




8. Опитайте странни неща

Обикновено алуминиево фолио усилва приемането и предаването.



Също така имайте предвид, че LAN стандартите 802.11b и 802,11 имат съществена разлика. 802.11b е с допустима максимална скорост на обмен на данни от 11 Mbps, докато 802,11g поддържа 54 Mbps скорост. Следователно няма начин да се подобри преноса на данни или трафика извън хардуерните възможност.

Съветите посочени по-горе са предназначени да ви помогнат с решение на проблема прекъсващ или слаб сигнал.




1 коментара:

a moze li da svarza obiknoven telefon s vgraden WAP kam bezi4en adapter toest kam domasna WLAN mreza

Анонимен каза...
април 26, 2013 1:46 сл.об.  

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации