Онлайн покупка на билети за кино, театър, концерти и спорт

От известно време в България съществува услугата онлайн покупка на билети за кино, театър, концерти, спортни състезания и др. Ето кои са основните конкуренти на този пазар:


За регистрация на клиентска сметка е необходимо да притежавате MultiNet карта, която има едногодишна валидност и е с цена 20 лв. Сайтът предлага възможност за електронна поръчка на билети с получаване на билетите по куриер, както и електронни билети, който се заплаща онлайн в реално време - към момента на резервацията през системата eBG.bg, които клиентите сами разпечатват на принтер.


Немският сайт Eventim няма нужда от реклама. Предлагат над 11500 събития годишно в България и други европейски държави. Възможностите за плащане включват Visa/Mastercard, банков предов, eBG.bg и наложен платеж. Благодарение на добре разработената си партньорска програма с Германос, Пикадили, М Свят, Usit Colours и др. билети могат да бъдат закупени и от многобройните билетни каси в страната.


Чешката компания стъпи на българския пазар през 2006 г. и вече има сериозен пазарен дял в онлайн продажбата на билети за музикални концерти. Плащането при тях се извършва с ePay, Visa, банков превод или на каса в магазините на Office 1 Superstore и М Свят. Много удобна е опцията E-Ticket чрез която получавате на вашия имейл PDF билет с баркод, който само трябва да разпечатате.


Според тях самите: "Ticketstream е най-голямата професионална система за разпространение на билети за културни, спортни и други обществени прояви в Централна и Източна Европа". Предлагат онлайн резервация и закупуване на каса. За издаване на електронен билет или доставка чрез куриер е възможно да се извърши онлайн плащане с дебитна или кредитна карта. За съжаление сайтът няма удобен интерфейс и търсенето на събития представлява сериозно изпитание.


Tickets-bg.com съществува от над 4 години, за които не е успял да се развие много. Предлаганите събития са ограничени, а възможностите за плащане включват eBG.bg и наложен платеж.




1 коментара:

Да допълня има и едни ticketplus.bg
Като цяло ticketstream, като изключим трудното търсене, са най-добре справилите се с продаването на електронни билети от всичките. Плащаш по epay и след секунди вече си имаш билети. Другите, които предлагат таква услуга са ticketpro - все още не съм я ползвал, но на един приятел му отне няколко дена от плащането до получаването на електронния билет.

Анонимен каза...
март 08, 2009 4:12 сл.об.  

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации