Как да правим разплащания с PayPal от България



От миналия месец и българи могат да се регистрират и да използват свободно най-голямата система за електронни разплащания в света PayPal. По този начин страната ни се присъедини към останалите 190 държави, които се възползват от услугите й. Всеки потребител, притежаващ кредитна или дебитна карта или банкова сметка, може както да плаща за стоки или сметки онлайн, така и да изпраща пари. Основното предимство на системата най-вече е спестяването на време.

За съжаление услугата в България все още е ограничена. Възможно е само изпращането на пари. Практически, за да може да използвате PayPal ви трябва карта VISA, VISA electron или MasterCard. След като сте се сдобили с въпросната карта, можете да създадете акаунт и да изпращате пари. Ако кредитната ви карта е издадена от Българска банка, то вие ще може да изпращате пари, но не и да получавате.

Добрата новина е, че такси за изпращане на пари няма. Има такси само за получателя. Можете да проверите каква ще бъде комисионната на направения от вас превод на този сайт http://www.ppcalc.com/ но в общият случай тя варира от 3,4 - 3,9% и 0,35 евро твърда такса.

В PayPal има три вида акаунти - personal, premier и business, като за потребителите се препоръчва персонален акаунт, който служи за изпращане, но не и за получаване на преводи от кредитни и дебитни карти.
Такси:
• отваряне на акаунт – безплатно
• изпращане на пари – безплатно
• получаване на пари – 3,4% - 3,9% + 0.35 евро като това се отнася за personal акаунт - има лимит от 5 транзакции за една година.

При регистрация на акаунта използвайте имената, телефони и адрес, посочени при кандидатстването за дебитна/кредитна карта във Вашата банка. Това може да улесни значително оторизирането на картата. Важно е да въведете коректно и card verification number, който се намира на гърба на картата.


След като добавите кредитна карта, трябва да излезе съобщение, че всичко е наред и да получите писмо на дадения от вас email, в което ще намерите линк, с който ще активирате акаунта си.
Активирате го и след това вече имате акаунт в paypal. Вече може да купувате от eBay и да ползвате paypal като платежно средство.

Вече акаунтът работи, но има лимити за извършени транзакции. Това е така, защото картата все още няма статут 'Verified'. За да потвърдите картата си е необходимо да направите пробен превод към PayPal на стойност 1,50 евро. След това от банковото си извлечение ще видите номер сходен на този PayPal 1234*(EXPUSE) и е необходимо да въведете четирите цифри в сайта на PayPal. Когато придобиете статус “verified”, това означава, че можете да изпращате каквато сума си пожелаете. Но ако добавите друга кредитна карта ще имате лимит от 1500 евро.

Вече сте готови да пазарувате. Изпращането на средства е излючително лесно и бързо. От менюто "Send money" избирате "pay anyone" за плащане извън Ebay и "pay for ebay items" за плащане в системата на Ebay. При плащане по първия метод въвеждате email на получателя, сумата и вида на валутата. Ако сделката е с Ebay търговец въвеждате първо вашето Ebay потребителско име и парола след което ще видите опция за плащане на закупените стоки.




14 коментара:

interesna statia. A dali raboti s visa electron ot vsichki Bg banki.

Анонимен каза...
юни 12, 2007 9:48 пр.об.  

Да. Работи.

Анонимен каза...
юни 19, 2007 10:08 пр.об.  

И вече можеш да си взимаш парите както и да получаваш пари!

Анонимен каза...
юли 01, 2009 1:31 пр.об.  

На мен ми трябва тази система предимно за да ми превеждат пари по нея. Доколкото разбрах при всяко получаване на сума в картата си, на мен ще ми се отдържа определен процент от тази сума, така ли?

Дали може да ми препоръчате банка, в която да си изкарам дебитна карта (или банкова сметка, кое би бил по-подходящ избор?), която да ползвам в този сайт?

Предварително благодаря за отговора!

~ Chris ~ каза...
септември 17, 2009 12:32 пр.об.  

вижте тук
http://www.xotspot.com/2007/05/visa-electron.html

xotspot каза...
септември 17, 2009 1:27 сл.об.  

A moje li da se plashta s virtual card ?

Анонимен каза...
август 25, 2011 3:46 сл.об.  

някои може ли даде тел.на пейпал валиден искам да купа кола ебай по часна обява и ми да някакав агент и сметка в испания на нагово име трябва ми актоален телефон за да проверя какво става

Анонимен каза...
септември 06, 2011 7:54 сл.об.  

А ако си поръчам GSM от Китай мито трябва ли да плащам за него?
Мерси предварително.

Анонимен каза...
януари 06, 2012 3:53 сл.об.  

Здравейте, като почна да правя реегистрация ми изписва отстрани вида на картите Виза, Мастър Кард и други, но аз имам само Виза Електрон и Маестро а там ги няма, а и аз имам рег. в ибей и отдолу ми пише че може да се плаща и чрез маестро, и чрез виза електрон.Много е спешно, моля за помощ

Анонимен каза...
юни 29, 2012 11:14 сл.об.  

За превеждане на пари по пей пал каво е необходимо.Мой клиент ми иска освен електроната поща и номера на акунта .
Благодаря предварително.

Анонимен каза...
август 01, 2012 1:16 сл.об.  

Може ли да се използва дебитна, а не кредитна карта?

Анонимен каза...
септември 03, 2012 11:39 пр.об.  

наложи се да ми върнат пари от един сайт. Парите са в ПейПал акаунта ми,но когато опитам да правя плащане ми казва,че нямам пари в картата.Как да прехвърля парите от акаунта на дебитната си карта

Анонимен каза...
октомври 21, 2012 9:22 пр.об.  

може да се използва дебитна карта-аз използвам такава

Анонимен каза...
октомври 21, 2012 11:13 пр.об.  

ако се регестрирам в ПейПал ще мога ли да получавам преводи от чужбина защото прочетох че за Вългария само мога да изпращам

Анонимен каза...
ноември 13, 2012 12:06 пр.об.  

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации