Пазаруване с мобилен телефон вече и в България



Миналата седмица БНБ издаде лиценз за мобилни разплащания на фирма СЕП България. Това практически означава, че най-късно до следващата година ще имаме възможност за пазаруване и преводи от една банкова сметка на друга по мобилния телефон. Атанас Шарков, който е изпълнителен директор на фирмата заяви: "Телефонът в джоба ни ще бъде банкова карта и интернет банкиране в едно с тази разлика, че няма да има нужда от допълнителен терминал или достъп до интернет. Клиентите ще могат да плащат по мобилния си телефон на домашния майстор, на търговски обекти или компании за комунални услуги."
За да ползвате мобилно банкиране, трябва да отидат до офиса на мобилния оператор, който да инсталира необходимия софтуер на СИМ картата.
Сигурността на клиентите се гарантира с високото ниво на защита при иницииране на плащанията, основаващо се на многостепенна система на разпознаване, използваща ПИН и CLIP кодове и криптографска защита на комуникационния канал в GSM мрежата.




0 коментара:

Публикуване на коментар

Публикуване на коментар

Безплатна синхронизация на снимки, видео и файлове за Android - iPhone - iPad - Windows PC - Mac - Linux. До 20 GB дисково пространство + 250 MB бонус. Научете повече.

Популярни публикации